Skip to main content

Thirsties Natural Pocket. Kapsovka, svrchňáček, hybridní systém. Zastane cokoli budete chtít.

T h i r s t i e s  N a t u r a l  P o c k e t

je velmi savá denní i noční plenka. Tenké vkládačky jsou z konopného žerzeje, velmi připomínají Absorbery od Geffen Baby. Bezvadně rozvádí vlhkost a plenka tak využívá svou plnou kapacitu.

Doteková vrstva je z hebké biobavlny, proto je kapsovka spolehlivá, vše se hned vsaje dovnitř plenky.

Dvojité gumičky udrží vše, kde je třeba. Plenka díky nim skvěle sedí kolem nožiček.

Kapsovka je podobného střihu, jako legendární svrchňáček Duo Wrap od Thirsties. Je na ní spolehnutí. Na noc můžete plence přidat jakoukoliv tenkou vkládačku a pokud má dítko citlivou pokožku, také stay dry bariéru v podobě separační plenky.

CO OCEŇUJEME?

🌿 Širokou kapsu

Díky ní si můžete dovolit dovnitř dát v podstatě jakoukoliv savou plenku.

Pohodlně se vešla Flat a Absorbery od Geffen Baby, Smartfold a Flats od Smartbottoms (Small a Medium).

A co víc - vkládačka se v pračce sama uvolní.

Thirsties Pocket & Geffen Baby Flat

🌿 Dotekovou vrstvu z biobavlny

Plenka okamžitě vsaje vše dovnitř, kde se tekutina rozvede po celé vkládací plence díky konopnému žerzeji.

🌿 Štíhlé a tenké balení + vysokou savost

Plenka dobře sedne i větším dětem, v 15kg na běžné denní nošení, bez nutnosti přidání savé vrstvy.

🌿 Rychlé schnutí. Svrchní kapsa je suchá hned a vkládačka do druhého dne. Když najdete v plenkové výbavě náhradní savou vrstvu, můžete plenku používat denně.

🌿 Variabilitu. Bez potíží poslouží jako svrchní kalhotky přes kalhotovou plenu! Nebo jen tak, se složenou čtvercovkou. Nebo s jakoukoliv vkládací plenkou, kterou máte doma. Díky tenké vrstvě biobavlny uvnitř plenky se vkládačka neposunuje a drží na svém místě.

Thirsties Natural Pocket & Geffen Baby Flat

🌿 Vydrží až do odplenkování. Skvěle sedí i 15kg kloučkovi, ještě s rezervou.


NA CO SI DÁT POZOR?

❗Na akorátní zmenšení plenky v sedu. Plenka je dlouhá a svádí k nasazení do pasu. Pokud je plenka příliš volná, bude zlobit okolo nožiček a může protékat, případně se může shrnout vnitřní savá plenka. Pohlídejte, aby při nasazování byla plenka uvnitř vyrovnaná a posazujte jí spíše níž.

Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a