Skip to main content

GroVia balíček, který poroste s vaším dítětem

O GroVii Hybrid jsme už napsaly hodně. Můžeme vám slíbit, že testování je u konce a my pro vás máme balíček šitý na míru od narození až po nočník. Balíček vám ale poslouží i s ostatními plenami a značkami. Nebojte se experimentovat a testovat, odměnou vám bude nadupaný repertoár. 

GroVia Hybrid Shell

GroVia Soaker Pads

Jsou funkční a jednoduchou klasikou, kterou hned tak něco nepřekoná. Patentky zajistí, že vkládací plena zůstane na svém místě a padnou jako ulité. Však taky aby ne, jsou to originální vkládačky Grovie pro tento systém. My máme kvůli savosti radši bavlněné, ale obě vkládačky mají spodní vrstvu s PUL laminací, která udrží svrchní kalhotky déle suché pro opakované použití. 

Jejich jedinou nevýhodou je menší savost, ale to se dá lehce napravit Absorbery od Geffen Baby. Soaker potom můžete použít na cestách, ale i na odpolední siestu. 

GroVia Hybrid Shell & Organic Cotton Soaker Pad & Geffen Baby Super Absorber Newborn

Geffen Baby Absorbery

Ani Geffen Baby Absorbery už asi není nutno představovat. Jsou tenké, savé, příjemné na dotek a nezničitelné. S Grovií fungují dokonale, když potřebujete zvýšit savost na spánek nebo pro učůrané děti. 

Do Grovie nejlépe sedí Newborn, Quick nebo High absorbery, což je až 160 ml extra savosti. Kombinovat se krásně dají i s Flats a Prefoldy, ale poslouží i v jiných SIO a AIO systémech. 

GroVia Hybrid Shell & Smart Bottoms Flat Medium & Geffen Baby Super Absorber Newborn

Flat Small a Medium od Smart Bottoms

Jsou to pravděpodobně top pleny roku 2020. Když poprvé dorazily, tak jsme s Hankou obě nevěřily, jak nádherně kvalitní a měkké jsou. Můžeme vám potvrdit, že hebké a nadýchané zůstanou i po mnoha praních

Velikost Small je miniaturní, ale pojme celých 150ml, takže je naprosto verzatilním přírůstkem do vaší výbavy. Dá se použít už od těch nejmenších miminek a na rozdíl od mušelinek, vám je ratolest nezačne záhy pročůrávat. Díky poddajnosti a jemnosti vám ale nahradí bežné vkládačky a propůjčí vašim plenám 150 ml navíc. 

GroVia Shell & Smart Bottoms Flat Small

Medium s 325 ml je o poznání větší, takže je vhodnější pro větší miminka, ale opětně se nádherně skládá a vrství a dá se upravit do prakticky všech typů svrchňáků snad kromě Motherease Airflow. V kombinaci s High Absorber se vyhoupnete na skoro neuvěřitelných 500 ml, což je plnohodnotná noční varianta. 

Nám fungují výborně na doma a po venku. Jejich nespornou výhodou je nenáročná údržba a rychle schnutí, což znamená méně plen v rotaci. 


Smartfold Small a Medium

Smartfold jsou na rozdíl od Flats hutnější a více se srazí. Do Grovia Hybrid Shell nám nejlépe fungují na klasický trojsklad a opětně jsou naprosto nepřekonatelné savostí. Small pojme 280 ml a Medium 350 ml, což je více než leckterá AIO

GroVia Shell & Smartfold Medium

Geffen Baby Fleece a Jersey Prefolds

I prefoldy od Geffen Baby jsou naprostými vítězi ve své kategorii. Díky preciznímu zpracování drží tvar, netvrdnou a jsou dostatečně pružné, ale tenké

My jsme si do Grovie oblíbili XS a S velikost. 

Geffen Baby Fleece Prefold Small


Geffen Baby Fleece Prefold Newborn (XS)

Avo&Cado Prefold

Jsou klasické vícevrstvé plenky za nepřekonatelnou cenu. Nejsou možná tolik savé jako jejich protějšky s konopím, ale my je máme vždy po ruce hlavně na doma, když potřebujeme vyplnit krátké intervaly zvláště večer na poslední pár hodin před spaním.

GroVia Shell & AvoCado Prefold Medium & Geffen Baby Quick Absorber Newborn

Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a