Skip to main content

All In Two, aneb vše ve dvou? Podívejte se jim na zoubek. Srovnání Wizard Duo, Thirsties Duo a GroVia Hybrid

Tři stejné plenkové systémy, a přece každý úplně jiný!

Pojďme si je přiblížit, zaslouží řádné srovnání.

💙 GroVia Hybrid (Shell & Soaker Pad z biobavlny)

❤️ Mother-ease Wizard Duo (Cover & bavlněný Duo Insert)

🖤 Thirsties Duo (Wrap & Stay dry Duo Insert)

Štíhlost:
Jednoznačně vede GroVia, tenoučká a štíhlá savá vkládačka spolu s úzkými svrchňáčky jsou neporazitelnou kombinací.

Wizard Duo patří k širším, ale zato nejspolehlivějším balením. Jen u tohoto systému najdete skutečně dvojí gumičky, jak je tomu u kalhotovky a svrchňáčku. Wizard Duo se tomuto neprůstřelnému způsobu látkování přibližuje ze všech nejvíce.

Wizard Duo dvojité gumičky

Thirsties Duo jsou perfektně vyladěnou kombinací, kterou využijete na milion dalších způsobů. Jednoduchost, savost a štíhlost jsou jeho nejsilnější zbraně. 

Vkládačky:
GroVia a Wizard Duo jsou tvarované, thirsties je rovná klasika.

Nejspolehlivější co se udržení rozstřelu týče je Wizard Duo, gumičky v plence udrží maximum možného. Gumičky GroVia Soaker Pad se o to snaží také, ale jejich životnost je bohužel nízká a brzy se odporoučí. To však vkládačce neubírá na funkčnosti a savosti, která je na tak tenkou vrstvu biobavlny fenomenální. Zespodu je navíc vybavená TPU laminací, která ochrání svrchňáček před navlhnutím.

Gumička v GroVia Soaker Pad
Spodní strana Soaker Pad s laminací

Thirsties Duo Insert je ideální pro kompaktní bobíky, i tak ale počítejte s častějším praním svrchňáčků, málo kdy se stane, že se udrží v čistotě, obzvlášť po bobkovém rozstřelu. Vkládačka je dvojitá, svrchní část lze oddělit, lépe se vypere a rychleji schne.

Thirsties Duo Wrap & Insert

Thirsties Stay Dry Duo Insert

Savost:
Ani jeden systém vás nezklame při běžném denním nošení, thirsties Duo si můžete troufnout dát i na denní šlofík.

Biobavlnený GroVia Hybrid je třeba větším dětem doplnit, buďto originální vkládačkou GroVia nebo novorozeneckým Absorberem od Geffen Baby. 

Thirsties Duo jsou zaručeně nejsavější, díky směsi konopí a biobavlny ve spodním dílu vkládačky. Mikrovlákno bleskově odvede tekutinu dospod a konopná vkládačka vše bezpečně pojme a udrží. Skvělé řešení i na cestách. Skladný a jednoduchý a hlavně savý systém.

Schnutí:
Nejrychleji uschnou bavlněné vkládačky Wizard Duo. Thirsties vkládačku lze rozložit na dva díly a schne díky tomu dobře. Nejdéle (48 hodin) schne biobavlněný Soaker Pad, dílem kvůli hustě tkanému materiálu, dílem kvůli TPU laminaci vespod. 

Složitost manipulace a nasazení:
Nejvíc se budete lopotit s Wizard Duo. Nacvaknout vkládačku do svrchňáčku znamená 6 patentek + další 3+3 při samotném zapnutí plenky na dítko. Kdysi jsem se s úlevou rozhodla opustit Pop-In právě i kvůli značně nešikovnému a pracnému nacvakávání jádra. Wizard Duo se naštěstí nacvakává o poznání jednodušeji a tuto práci navíc vám vrátí svou spolehlivostí a pohodlím pro mimi.

Wizard Duo

Grovia vkládačku nacvaknete do svrchních raz-dva a je hotovo. Stejně tak jí pak před praním odepnete. Patentky GroVia jsou velké a zapínají se jedna báseň.

Thirsties Duo je v jednoduchosti použití absolutní vítěz. Vkládačku položíte volně do svrchních a je to. Jejich dvojité gumičky okolo nožiček vkládačku udrží na svém místě, nemusíte se obávat, že by kamkoliv cestovala. Po použití zabalíte a před praním jen rozložíte vkládačku na dva díly. Ideální kompaktní balení na cesty. Nezabere žádné místo. 

Kombinovatelnost svrchňáčků:
Jediný systém, který je samotář a nesnese žádné jiné kombinace je Wizard Duo. Svrchňáčky a jádra zkrátka patří k sobě a jsou nenahraditelné.

To GroVia Hybrid je na tom úplně jinak. Svrchní kalhotky mají sametovou síťku, která udrží pevně na místě jakoukoliv štíhlou vkládačku nebo čtverec. Klidně si poradí i s Thirsties Duo Insert. Ale nechte jí předem řádně vysrážet, pak se pohodlně vejde. Vkládačku GroVia raději do jiných svrchních kalhotek nedávejte, má vespod patentky tzv. samečky s ostrou částí, která může poničit laminaci svrchňáčků. Nejlépe je ponechat jí v jejích GroVia Shell.

Thirsties Duo je nejvariabilnější. Svrchňáčky můžete použít s jakoukoliv savou plenkou a Duo Insert můžete použít s většinou svrchňáčků, které máte.

Péče a předepírání
Všechny vkládačky je třeba předeprat. Nejdéle budete čekat na biobavlněný GroVia Soaker Pad, bude nabírat savost po prvních 10 praní. Thirsties Duo Insert je na tom obdobně, konkrétně jeho konopná spodní část. Bavlněný Duo Insert saje ihned po prvním praní, počítejte ale s tím, že se ještě bude časem měnit a savost nabírat.

Pro praní plen vyberte klasický prací prášek na BAREVNÉ prádlo, aby neobsahoval bělidla, která plenky ničí. Vyhněte se ekologickým variantám pracích prostředků, mají nízkou prací účinnost a plenky impregnují. Na jejich předeprání byste čekali věčnost, plenky by protékaly a nefungovaly, jak mají. 

Plenky sušte ideálně volně, vnitřní savé vkládačky mohou do sušičky, počítejte ale s tím, že výrazně snižuje jejich životnost. Odcházejí jim dříve gumičky, v bavlně se dělají trhlinky, materiál se oslabuje a řídne.
Svrchňáčky sušte pouze volně na vzduchu, schnou naštěstí velmi rychle.

GroVia Hybrid

Thirsties Duo

Wizard Duo

Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a