Skip to main content

Sušáková hitparáda

S příchodem zimy často vyvstává problém sušení.

Ať máte plen sebevíc, pokud pleny neschnou a vy nemáte separé prádelní místnost v domě, může se stát, že budete poněkud přeplenkováni.

Proto je dobré mít v rotaci pleny, které rychleji schnou a jsou pro zimní, sychravé měsíce jako dělané.

1. Avo&Cado prefoldy a svrchní kalhotky

Klasické prefoldy za dobrou cenu, které zůstávají krásně měkké, jsou nejekonomičtější variantou bez kompromisu kvality.

Nenáročné na údržbu (snesou i občasné sušení na topení) a nasadí je i tatínek. Stáčí je na třikrát přeložit (na nechvalně známou nudli) a šoupnout do svrchních (Flip, Too Smart Cover 2.0, Blueberry Capri nebo Grovia Shell jsou pro Avo&Cado jako stvořené).

Avo&Cado Medium Prefold, Geffen Baby Quick Absorber Newborn, GroVia Shell

2. Blueberry Simplex

Z AIO vede žebříček rychleschnoucích plen jednoznačně Blueberry Simplex z kepru. Ultra tenké balení z 10 vrstev biobavlněného kepru je plenou první záchrany v zimních měsících. Jen pozor na dostatečné množství plen v rotaci.

3. Smart Flat Medium a Geffen Baby Flat 

Ultratenké a ultrasavé řešení. V létě suché do hodiny, v zimě za půl dne. Hedvábně měkké, poddajné a spolehlivé. 

Medium Flats od Smart Bottoms se rozhodně daji použít i na noc u méně učůraných ratolestí a jsou plenou do nepohody (nejen zimní).

4. Geffen Baby Fitted

Geffen Fitted je moderní verzí čtverců, které by náš tatínek nikdy, nikdy nenasadil. Jemňoučká, savá a kompaktní. Pokud potřebujete více kapacity, je pro Geffen absorbery (jako) dělaná.

A co víc, padne do většiny svrchňáků.

5. Bumgenius Freetime

Bumgenius Freetime je plenka hodná svého jména. Méně práce, více času na hraní. A hlavně méně času na sušení. Vkládačky jsou všité po obou stranách jako "plácačky", což urychluje celý proces schnutí a plena se nasazuje raz, dva protože není třeba nic nacvakávat.

6. Bumgenius Original 5.0

Klasika, která si prošla od roku 2005 několika vylepšeními, vás nezklame. Ač mikrovlákno není u nás úplně favoritem, této kapsovce to rádi odpustíme nejen kvůli schnutí, ale i skvělému střihu, který je prověřený časem.

 

7. Blueberry Deluxe Pocket

Neprávem tak trochu Popelkou mezi Simplex plenkami, Blueberry kapsovka je klenotem, který v sobě kombinuje výhodu suchého zadečku, velké savosti a kvalitních materiálů.

8. Thirsties Duo Wrap se Stay Dry Insert

I Thirsties Stay Dry vkládačky jsou kombinací sucha a savosti. Svrchní plena je flísem potažené mikrovlákno a spodní plena je klasická přírodní varianta z pěti vrstev bavlny a konopí.

Kompatibilní nejen s Thirsties Duo svrchňáky a skvělé i do kapsovek nebo samostatně na dovycpání, stay dry insert si najde místo ve vaší výbavě po celý rok.

Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a