Skip to main content

TotsBots EasyFit Star - jak jí doplnit savost

AIO plenky ve valné většině případů protečou ve chvíli, kdy se jim otevřou skulinky kolem nožiček kvůli nedostatečnému zmenšení plenky. EasyFit ale dokáže pozlobit i při správném nasazení. Její savost je průměrná a bambusové froté nerozvádí moč tak dobře, jako to umí třeba konopný žerzej nebo biobavlna. Savost EasyFit Star vystačí dětem přibližně do jednoho roku věku, pak plenka začne zlobit a protékat, někdy i po hodině.

Co dělat, aby EasyFit neprotékala?

Vychytat nasazení a doplnit savost. Pojďme se spolu podívat na to jak.

1. Před nasazením je třeba plenku připravit:

🐞 Natáhněte jí do délky. Zdá se to jako nedůležité, ale opak je pravdou. Díky tomu se vyrovnají záhyby v PUL, které se při praní a sušení uvnitř plenky udělají (nalepí se zespod na chobot a plenka je kvůli nim v podstatě zmenšená).

🦋 Srovnejte gumičky tak, aby se nevytáčely ven a utvořily žlábek.

🌿 Chobot vsaďte co nejvíce mezi gumičky a ponechte jej volně položený navrch plenky, získáte tak více savého materiálu v přední části.

🐛 Plenku co nejvíce zmenšete v sedu tak, aby dobře těsnila okolo nožiček. 

2. Při nasazování:

Vytáhněte přední část plenky vysoko nad bříško a dohlédněte, aby se vkládačka uvnitř "nepřisedla" a nevtahovala po zapnutí pruh voděodolné látky nad suchým zipem dovnitř. 

Potřebujete více dotáhnout oblast kolem nožiček? Suché zipy nezapínejte do protisuchů zcela přesně vodorovně, ale otočte jejich špičky lehce směrem dolů (šikmo do středu plenky).

📽️ Bojujete s nasazením? Podívejte se na video, připravily jsme pro vás názornou ukázku, JAK PŘIPRAVIT EASYFIT PŘED NASAZENÍM

3. Přidání savosti:

EasyFit Star potřebuje tenkou savou vkládačku, aby jí nepřidala na objemu. Ideální jsou v tomto ohledu Absorbery od Geffen Baby.

Pokud plenku zmenšujete na maximum, dobře se vejdou novorozenecké absorbery Newborn Quick a Newborn Super Absorber.

Jestliže máte již větší dítko a plenka je zmenšená o jednu řadu patentek, můžete si vybrat z absorberů ve střední velikosti - Quick, High a Super Absorber.

Podívejte se, jak se podařilo přidat plence savost v našem testu.

1. EasyFit Star & Quick Absorber Newborn od Geffen Baby (přidá 60 ml)

Stejným způsobem bude fungovat i Super Absorber Newborn od Geffen Baby, přidá 90 ml savosti navíc. Oba se pohodlně vejdou i do zcela zmenšené plenky.

Absorber můžete umístit mezi savé vrstvy chobotu plenky, bude lépe rozvádět moč a plenka bude moci využít celou svou kapacitu.

2. EasyFit Star & Super Absorber od Geffen Baby

Super absorber se vejde do středně zmenšené a nezmenšené plenky, umístěte jej ideálně do kapsy, bude stahovat vlhkost a rozvede jí po celé délce plenky.


Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a