Skip to main content

AIO Minisérie 04 - Blueberry Simplex Organic

Blueberry Simplex bývá přirovnávána k jednorázovým plenám kvůli tomu, jak je neuvěřitelně tenká.
Já se přiznám, že mi je toto přirovnání trochu proti srsti, protože jednoráz nemá šanci.

Simplex One Size Lemon (Corm, 11 kg)

Když se Cormac narodil, skončili jsme na jednotce intenzivní péče a nezbylo nám, než použít jednorázové eko plenky kvůli striktním opatřením. 
Jak jsme se potom zase rádi vrátili k látce, protože jsme měli plné zuby vaječiny až na zádech a pročůraných bodíček. 

Simplex OneSize Bad Apple (Corm, 11 kg)

Simplex je beze sporu nejtenčí, ale zároveň dobře savou plenou, kterou můžete pořídit.

Ještě donedávna byla většina Simplex Organic z biobavlněného kepru, který je neskutečně savý a poddajný. Nová verze je již z Birds eye biobavlny, která je jinak tkaná a pevnější. Článek věnovaný jejich srovnání najdete tu:


Jádro pleny tvoří 10 vrstev biobavlny, která ale dobře rozvádí tekutinu po celé své délce. Plena je díky tomu velmi savá i přes to, že je tenká a štíhlá. Pro kloučky zkuste přišitou vkládačku složit na třetiny a umístit dovnitř do přední části kapsy. Zvýší se savost v kritickém místě a vkládačka vám nebude vadit při nasazování a trčet ven.

Side Snap Simplex Chickadee (Bertík, 16 kg)

🐓 Simplex zmákne určitě více, než na co vypadá. První zdání klame a dobře předepraná plena vydrží i tři hodiny
Simplex je totiž tenká, ale šikovná. Její neskutečnou výhodou je rychlá savost.

Simplex One Size Fire & Super Plus Absorber (Honzík, 14 kg)

🍹Pokud dítko velmi oblibuje své pitíčko a vy přebalujete častěji, než byste si přáli, můžete plence pomoci a přidat jí na savosti - má uvnitř šikovně řešenou kapsu, do které pohodlně umístíte vkládačku.

Simplex One Size & Quick Absorber

Čím Simplex dovycpat?
🐸 My je používáme s Absorbery od Geffen Baby, které jsou dostatečně tenké a nezvedají plenu kolem nožiček.
Ideálně padnoucí je Super Absorber, případně Super Plus - do nezmenšené One Size Simplex a Side Snap Large pro větší dítka a savost přes 300 ml.

Simplex One Size & Quick Plus Absorber

Simplex One Size & Quick Plus Absorber (Corm, 9kg)

🐸 Také se krásně vejde Quick, Quick Plus a High Absorber, které s přehledem skoro znásobí, co plena pojme. Nejlépe opravdu pracují uvnitř pleny, jednak kvůli nasazení a jednak bavlněná vrstva Blueberry saje rychleji a absorber pod ní pak krásně odvede vlhkost.

❗Nelekejte se, když jsou Absorbery nové, jsou široké a vypadá to, že se nikam nevejdou. Praním se ale vysrážejí a padnou všude skvěle. Investice do těchto vkládaček se vyplatí, změní vlastnosti plenky a pomohou jí, aby správně fungovala. Rozvádí totiž vlhkost okamžitě a po celé své délce a savost jí zvýší klidně o polovinu.

Simplex One Size Bear Creek & Geffen Baby Flat

🌲 Použít můžete i Flats od Smart Bottoms a Geffen Baby, dají se dobře poskládat a jsou tenké a velmi savé.

Simplex One Size Orion

Bluberry jsou chytré horákyně mezi AIO. Dobře se nasazují, schnou jedna radost a je těžké uvěřit, že látkové pleny mohou být takto tenké, a přitom funkční. A co víc, vydrží spolehlivě až do odplenkování!

One Size Simplex Blueberry Blooms (Malý princ, 13 kg)

Článek o Absorberech od Geffen Baby najdete tu:

🍀 Přijďte si pro Simplex plenky k nám do Plenkotéky 

Simplex One Size Hummingbirds (Bertík, 15 kg)

Side Snap Simplex Froggies (Bertík, 16 kg)

Simplex One Size Bears & The Bees (Princeznička, 9 kg)

Simplex One Size Balloons (Corm, 12 kg)

Další díly seriálu o AIO plenkách:




Comments

  1. Naše nejoblíbenější! Jsou tak krásně měkké, fakt paráda. Těším se, až přikoupím další do výbavy :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a