Skip to main content

AIO Minisérie 05 - GroVia Organic All In One

Plenková trenka, trenková plenka, plenkoslipy, miniaio, natahovačka, bikini a tanga.

Tyto a spoustu dalších přezdívek získala GroVia Organic AIO díky své štíhlosti a skvěle padnoucímu střihu. Pokud potřebujete miniaturní plenu, která pod kaťaty nepůjde rozeznat od jednorázu, jste na správné adrese.

Co se nám na ní líbí?

Úzký střih. Plenka je pevná a přitom velmi příjemná. Dobře se nasazuje a skvěle drží. Nepřekáží v pohybu. Nikde neodstává, nekroutí se.

GroVia Organic AIO (Cormac, 11 kg)

🐟 Pružné uši. Díky nim plence vždy nastavíte velikost akorát. Sedí jako ulitá.

🐳 Velké patentky. Není lepší zapínání. Pohodlně se trefíte, sepnete i rozepnete.

🌊 Savost. Organic AIO patří k těm savějším plenám. 10 vrstev hustě tkané biobavlny s polohovací vkládačkou zaručí dvouhodinový přebalovací interval spolehlivě. 

🔹Miniaturnost. Není štíhlejší AIO pleny. Směle jí konkuruje Simplex od Blueberry a AppleCheeks AIO, tato ale stále vede. 

Simplex Organic & GroVia Organic Buttah

Na co je třeba si dát pozor?

Na dostatečné předeprání. Z plenky získáte maximální savost až po deseti vyprání. Do té doby se bavlna bude srážet a vlákna zahušťovat. Nemusíte celou tu dobu čekat, plenku je možné používat, ale počítejte s častějším přebalováním a nezlobte se na ní, když proteče.
Plenka se praním bude zmenšovat, bude se pak i lépe nasazovat.

GroVia Organic AIO Abalone (Ondrášek, 8 kg)

Na akorátní zmenšení. Důležitost tohoto kroku jsme si uvědomili až poté, co jsme se snažili přijít na to, proč plenka některé děti otlačuje. Její gumičky jsou pevné a odolné, je to mimo jiné i proto, aby plenka zvládla sušičku. Pokud je ale málo zmenšená a příliš volná, nepodaří se zasadit gumičky správně do třísel a děťátko na nich sedí. Vzhledem k jejich tuhosti a robustnosti je otlačenina na světě raz dva.

Plenka je totiž boková. Je třeba ji důsledně zmenšovat, dokud to jde. Pak bude fungovat na 100%.

Porovnejte ty nejštíhlejší mini AIO pleny v zápřahu (Cormac, 11 kg):

GroVia Organic AIO

Blueberry Simplex Organic

AppleCheeks AIO

❗Plenka je tak úzká, že není jednoduché jí přidat na savosti, což je pro větší děti nutné, pokud nechcete přebalovat co hodinu, když vaše dítko víc pije.

GroVia má pro tyto příležitosti speciální vkládačku, můžete si vybrat ze dvou typů - čistě bavlněnou, jako je samotná plenka, nebo se stay dry povrchem z mikroflísu. Je úzká a tenoučká, vejde se proto ideálně. 

Nám se ale velmi osvědčil konopný Geffen Baby Newborn Super Absorber. Svou savostí předčí vkládačky GroVia a je dokonce menší. V čem vkládačky GroVia ale naprosto převálcuje, je rychlost, s jakou rozvede tekutinu po plence. Ta pak mnohem lépe funguje - využívá celou svou kapacitu a není tolik vlhká v jednom místě, a tedy méně náchylná k protečení. A co víc, Absorber využijete v naprosté většině ostatních plen, které máte doma a 90 ml savosti navíc rozhodně není k zahození 😃

GroVia Organic AIO & Newborn Super Absorber od Geffen Baby



GroVia Organic AIO Marsala (Ondrášek, 10 kg)

Comments

Popular posts from this blog

Jaký prací prostředek na látkové pleny vybrat?

Kámen úrazu dobrého vyprání látkových plen je PRACÍ PROSTŘEDEK. Jaký vybrat, aby na něj bylo spolehnutí a plenky dobře fungovaly? Ideálně s obsahem surfaktantů, které jsou základem důkladného odstranění všech nečistot. Takový, který si umí poradit s tvrdou vodou (a obsahuje látky pro její změkčení). A bez obsahu mýdla, které plenky zanáší a impregnuje.  ❓ Co se děje se špatně vypranou plenkou 💠 Je cítit směsí amoniaku a prášku 💠 Obsahuje usazeniny ze zbytků nevymáchaného prášku, mýdla, rozkládající se močoviny a bakterií 💠 Je obalená tukem z mýdla a tedy nesaje, protéká a způsobuje vyrážky 💠 Vypadá jako po jednom dítěti i přesto, že jste jí pořídili novou před dvěma měsíci. V přírodních vláknech se vlivem působení amoniaku prožírají trhlinky, které se při každém praní zvětšují, materiál může vypadávat ze základové mřížky. Takovou plenku je třeba vyčistit, řeknete si. A vezmete bělidlo, třeba perkarbonát. Jenže plenka začne protékat skrz a trhlinky v látce se ještě zvětš

Plena je záchod aneb s mýdlem na ni nechoďte

Pojďme si to říci na rovinu, plenka je malý záchod a je třeba to mít na paměti, když uvažujeme o její údržbě. Záchod mýdlem čistit nelze, neboť nezničí bakterie [1]. Tytéž bakterie se budou množit i v pleně, když na ní půjdete s mýdlem. Podívejme se proč. Stolice dětí obsahuje bakterie od narození. Bakterie jsou běžnou součástí střevní mikroflóry a pomáhají s trávením. Jsou spolu s ní také pravidelně vylučované, stolice je tvořena až z 50% právě těmito bakteriemi. Pokud je prací prostředek nedokáže odstranit, v plence se usadí a bude se jim tam velmi líbit - vlhko a teplo jsou podmínky, které pro svou existenci a fungování potřebují. Některé bakterie mohou v prádle zůstat až dva měsíce, i když je vypráno a uloženo [2]. Co se děje v takové pleně? Přítomnost bakterií vám plenka nemusí dát hned znát. Bakterie jsou pouhým okem neviditelné, a když nemají potravu (moč), bez mikroskopu to nepoznáte. Hostina se započne ve chvíli, kdy do plenky dítko načůrá. Bakterie zač

My se s tím moc nepereme

Jak jedna paní na anglické stránce o látkových plenách vtipně poznamenala - látkové pleny jsou takovou toaletou, a tudíž nejšpinavějším prádlem, co doma máte. Konkurují jim snad jen mužské ponožky, ale tuto Pandořinu skřínku dnes otvírat nebudeme. Stačí nám jeden džin z láhve a tonik se tentokrát nekoná. Neuběhne dne, kdy se maminky neptají na fórech nebo přímo, jak prát pleny, nebo proč se jim dítě najednou osypává. Jak tedy prát? Jednoduše. Nepotřebujete žádné speciální přípravky, prášky domácí výroby a jiné eko vymoženosti.  Potřebujete klasický prostředek se surfaktanty , který odstraní nejen, co je oku viditelné ale i bakterie, amoniak a zápach.  Čistá plena není oxymóron. Je to základ pro zdravou pokožku bez vyrážek a podráždění a také pro co nejdelší fungování pleny - zanesená, špatně vypraná plena má výrazně kratší životnost. Přítomnost amoniaku rozkládá přírodní vlákna, ale oslabuje i PUL. Jak toho docílit? Dodržení 5 základních pravidel vám čisté pleny zajistí a